Αντώνης Βερβέρης

Μέλος ΕΔΙΠ (ΦΕΚ: 2115, τ. Γ΄, 15.9.2021)
Τηλ.:
email: ververis@uoi.gr
Γνωστικό αντικείμενο:
Μαθήματα στο ΠΠΣ: Φωνητική αγωγή – χορωδία Ι & ΙΙ, Μουσική Δεξιότητα: Σαντούρι, Μουσικά Σύνολα.

Ο Αντώνης Βερβέρης γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Ως μαθητής του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης παρακολουθεί τα πρώτα του μαθήματα στο σαντούρι με την Πέμη Βερβέρη και στη συνέχεια με το Δημήτρη Κοφτερό στο Εθνικό Ωδείο της Αθήνας Σπούδασε Μουσικολογία και Μουσική Παιδαγωγική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Είναι κάτοχος Master στη Χορωδιακή Εκπαίδευση και τη Διεύθυνση Χορωδίας από το Roehampton University του Λονδίνου και το Lynchburg College των ΗΠΑ αντίστοιχα, ενώ τον Ιούνιο του 2017 αναγορεύεται διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ στον τομέα της Μουσικής Παιδαγωγικής.  Εκτός από τις πανεπιστημιακές του σπουδές είναι πτυχιούχος Αρμονίας και Αντίστιξης (Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, τάξη Γ. Αγγελάκη).

Την περίοδο 2002-2006 δίδαξε σαντούρι στη Μουσική Σχολή «Εν Χορδαίς» στη Θεσσαλονίκη, ενώ το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006 εργάσθηκε ως μέλος Ερ.Δι.Π. στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου όπου δίδαξε σαντούρι και οργανολογία. Από το 2007 διδάσκει και διευθύνει διάφορα φωνητικά σύνολα με τα οποία εμφανίζεται ως μαέστρος σε Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Γερμανία και Βουλγαρία, ενώ την περίοδο 2009-2018 εργάζεται ως καθηγητής στα Μουσικά Σχολεία Χίου και Μυτιλήνης. Τον Απρίλιο του 2015 του ανατίθεται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής η εκπόνηση του Οδηγού Εκπαιδευτικού για το μάθημα «Χορωδία» των Μουσικών Σχολείων.

Από το 2018 εργάστηκε ως ακαδημαϊκός υπότροφος στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διδάσκοντας μαθήματα Μουσικής Παιδαγωγικής, Χορωδίας και Σαντουριού.

Δημοσιεύσεις του είναι προσβάσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://lastamp.academia.edu/AntonisVerveris

Επιστημονικό έργο τελευταίας πενταετίας
Καλλιτεχνικό έργο τελευταίας πενταετίας