συνέργειες

04/05/2022: Συνεργασία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του State University of New York at New Paltz

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων φιλοξενεί τον Alex Peh (www.alexpeh.com), Αναπληρωτή καθηγητή Πιάνου και Πρόεδρο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του State University of New York at New Paltz (www.newpaltz.edu/fpa/music).

Ο Alex Peh βρίσκεται στο ΤΜΣ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ως Fulbright Scholar, με σκοπό να συμμετάσχει στο μάθημα του λαϊκού πιάνου και να συνεργαστεί με τον εντεταλμένο διδάσκοντα και μεταδιδακτορικό ερευνητή του Τμήματος Νίκο Ορδουλίδη (www.ordoulidis.gr). Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, ο Peh έχει παραγγείλει στον Ορδουλίδη μια νέα σύνθεση που θα εκτελεστεί τον Ιούνιο του 2022 στο National Sawdust στη Νέα Υόρκη (https://nationalsawdust.org).

Παράλληλα, ο Peh με την συνάδελφό του Lauren Meeker (https://faculty.newpaltz.edu/laurenmeeker), Αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Ανθρωπολογίας του SUNY New Paltz, δημιουργούν ένα εθνογραφικό ντοκιμαντέρ, με επίκεντρο το πιάνο σε μη δημοφιλή ρεπερτόρια, σε συνεργασία με τον Ορδουλίδη.

Τις επόμενες εβδομάδες, ο Alex Peh θα έχει τακτική παρουσία στο μάθημα του κλασικού και του λαϊκού πιάνου με σεμιναριακές εισηγήσεις. Στο πλαίσιο του μαθήματος «Ανθρωπιστικά θέματα στην ιατρική επιστήμη» του Τμήματος Ιατρικής, θα δώσει ανοιχτή παράσταση-διάλεξη την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 και ώρα 20.00, στο αμφιθέατρο του συνεδριακού κέντρου Κάρολος Παπούλιας, στα Ιωάννινα.

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επισκέπτεται επίσης η Phyllis Chen (www.phyllischen.net), Επίκουρη καθηγήτρια Θεωρητικών και Σύνθεσης στο SUNY New Paltz, που θα πραγματοποιήσει διάλεξη-παράσταση στο campus της Άρτας την Τρίτη 31 Μαΐου 2022, στο πλαίσιο των μαθημάτων του κλασικού και του λαϊκού πιάνου.