ανακοινώσεις tune

30/05/22Παραδοσιακές μουσικές από την Ευρώπη στην Άρτα

Από τη Δευτέρα 30 Μαΐου και ως την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 η πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα θα πλημμυρίσει παραδοσιακούς ήχους από την Ευρώπη. Ξεκινάει η «Εντατική Εβδομάδα» του έργου TUNE, κατά τη διάρκεια της οποίας φοιτητές και καθηγητές από τις χώρες που συμμετέχουν στο έργο (και συγκεκριμένα από την Γαλλία, την Εσθονία, την Ισπανία και τη Νορβηγία) θα φιλοξενηθούν στους χώρους του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και θα συμμετάσχουν σε δράσεις και μουσικές συνδιαλλαγές με τους Έλληνες φοιτητές.

Δείτε εδώ το δελτίο τύπου, εδώ την αφίσα και εδώ το πρόγραμμα.

29/03/22: Πρώτη συνάντηση για το διιδρυματικό μάθημα (Joint Module)
Δείτε εδώ την σχετική ανακοίνωση.

11/03/22: Συμμετοχή στο TUNE του Erasmus+

Παρακαλούνται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Διιδρυματικό Μάθημα (Joint Module) που προσφέρεται στα πλαίσια του έργου TUNE (Traditional Music Undergraduate Network in Europe) κατά το εαρινό εξάμηνο, να επικοινωνήσουν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 16/3 με τον κ. Βερβέρη στο ververis@uoi.gr.
Το έργο TUNE λειτουργεί με συγχρηματοδότηση του προγράμματος Erasmus+ και στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας ανάμεσα σε προπτυχιακούς φοιτητές παραδοσιακής μουσικής. Για την υλοποίηση του έργου συνεργάζονται πέντε εκπαιδευτικά ιδρύματα από ισάριθμες χώρες της Ευρώπης (Νορβηγία, Γαλλία, Εσθονία, Ισπανία, Ελλάδα), μεταξύ των οποίων και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Στα πλαίσια του TUNE, προβλέπεται μεταξύ άλλων ο σχεδιασμός και η λειτουργία ενός Joint Module το οποίο θα προσφέρεται στους φοιτητές των συνεργαζόμενων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις μουσικές παραδόσεις των άλλων χωρών, μέσω της διάδρασής τους με καθηγητές και φοιτητές των άλλων ιδρυμάτων. Το Joint Module θα προσφερθεί πιλοτικά για πρώτη φορά κατά το Εαρινό Εξάμηνο του 2022, με τις δύο πρώτες συναντήσεις να έχουν ορισθεί για την Πέμπτη 17/3 στις 16:00 και Παρασκευή 25/3 στις 11:00. Η συμμετοχή στο μάθημα είναι ελεύθερη για τους φοιτητές όλων των εξαμήνων, εφόσον βέβαια μπορούν να είναι συνεπείς όσον αφορά τις παρακολουθήσεις και τις πιθανές λοιπές απαιτήσεις του προγράμματος (εργασίες, παρουσιάσεις κτλ.).
Διευκρινίζεται ότι η παρακολούθηση του Joint Module είναι προαιρετική, ενώ εξαιτίας του πιλοτικού του χαρακτήρα η επιτυχής ολοκλήρωση του δεν οδηγεί σε διδακτικές μονάδες ECTS που θα μπορούσαν να προσμετρηθούν για την απόκτηση τίτλου σπουδών. Αντ’ αυτού, στο τέλος του εξαμήνου θα δοθεί βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης από το Τμήμα.

11/02/22: Εναρκτήρια συνάντηση: 16 με 18 Φεβρουαρίου 2022, Rauland, Νορβηγία

Δείτε εδώ το σχετικό Δελτίο τύπου