υποψήφιοι διδάκτορες

Εγγραφή: 5/03/2024

Σιώμου Αθανασία, Η δυτική έντεχνη μουσική στην ελληνική εκπαίδευση (Επόπτης: Α. Τρικούπης)

Παπαϊωνάννου Αβραάμ, Η επίδραση της λόγιας δυτικής μουσικής στο ρεπερτόριο και την τεχνική του ουτιού κατά το α΄ ήμισυ του 20ού αιώνα την Τουρκία και τον Αραβικό κόσμο. (Επόπτης: Κ. Καλαϊτζίδης)

Κολιού Θεοδώρα,  Ο ελληνικός τύπος και οι προσλήψεις του για τα Βαλκάνια κατά την Β΄ Ελληνική Δημοκρατία (1924-1936). (Επόπτης: Η. Σκουλίδας)

Θεοδωροπούλου Όλγα, Το κομμουνιστικό κίνημα στην Ελλάδα και οι λόγοι του για τις ετερότητες στον Μεσοπόλεμο. (Επόπτης: Η. Σκουλίδας)

Εγγραφή: 10/03/2023

Κωσταβασίλης Κωνσταντίνος, Ο Μουσικο-φιλολογικός Σύλλογος Άρτης «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ»: από την ιστορία ενός συλλόγου στην κοινωνική ιστορία. (Επόπτης: Η. Γ. Σκουλίδας)

Εγγραφή: 23/09/2022

Αχαλινοτόπουλος Γερμανός, Το μοτίβο. Μια απόπειρα για περιγραφή και εξερεύνηση «υπόγειων δικτύων» στις ελληνικές στεριανές μουσικές παραδόσεις (Επόπτης: Γ. Κοκκώνης)

Εγγραφή: 15/03/2022

Κατσιάνος Ηλίας, Ο ηλεκτρικός κιθαρίστας της rock-blues μουσικής στην Ελλάδα και ο κοινωνικός του εαυτός (Επόπτης: Γ. Κοκκώνης)
Κοτρότσιος Ευάγγελος, Σπύρος Σ. Δήμας: Μουσική ανάλυση με έμφαση στα δωδεκαφθογγικά/σειραϊκά του έργα (Επόπτης: Δ. Έξαρχος)

Εγγραφή: 15/09/2021

Κατσούλης Γιάννης, Η οργανική φόρμα Σεμάι στους χειρόγραφους κώδικες Πέτρου Πελοποννήσιου (Επόπτης: Κ. Καλαϊτζίδης)
Γκουδίνα Αναστασία, Τα φαναριώτικα τραγούδια του Πέτρου Πελοποννήσιου. Εξήγηση-ανάλυση (Επόπτης: Κ. Καλαϊτζίδης)
Γκριτζέλης Σάββας, Μουσικό Σώμα και Φιλαρμονικές του Ελληνικού Στρατού Ξηράς κατά τον 20ό αιώνα, (Επόπτης: Α. Τρικούπης)

Εγγραφή: 23/03/2021

Σοφία Μακούλη, Διαστηματική, ρυθμολογική, μορφολογική και υφολογική ανάλυση ηχογραφημάτων των Πατριαρχικών ιεροψαλτών του 20ου αι. με την χρήση υπολογιστικών εργαλείων (Επόπτης: Μ. Σκούλιος)
Μαριάνθη Κοίλια, Από το μαντολίνο στο μπουζούκι: Ζητήματα οργανολογίας τεχνικών εκτέλεσης και αισθητικής στην δισκογραφία του Μεσοπολέμου (Επόπτης: Γ. Κοκκώνης)

Εγγραφή: 09/10/2020

Γιώργος Τσέρτος, Ανάλυση της συνθετικής τεχνοτροπίας του Μάρκου Βαμβακάρη μέσα από την δισκογραφία (Επόπτης: Γ. Κοκκώνης)

Εγγραφή: 18/03/2020

Όλγα Σιαπάτη, Η πρώιμη αστική λαϊκή στιχουργική και η αισθητική της (Επόπτρια: Μ. Ζουμπούλη)
Δέσποινα Ψαθά, Ρίτα Αμπατζή – Ρόζα Εσκενάζυ. Συγκριτική μελέτη-καταγραφή φωνητικής τεχνικής και ερμηνείας (Επόπτης: Ν. Ανδρίκος)
Αθανάσιος Βόλλας, Η πεντατονία στις λαϊκές μουσικές παραδόσεις της Ηπείρου και οι μετασχηματισμοί της (Επόπτης: Γ. Κοκκώνης)

Εγγραφή: 19/07/2019

Μαρία Καπκίδη, Η Εκκλησιαστική μουσική στους δίσκους των 78 στροφών: Μουσικολογικό περιεχόμενο και κοινωνιολογικά συμφραζόμενα (Επόπτης: Ν. Ανδρίκος)
Στέφανος Φευγαλάς, Μουσικά χειρόγραφα Λέσβιων λαϊκών οργανοπαιχτών. Μουσικολογική, ιστοριογραφική και πολιτισμική τεκμηρίωση (Επόπτης: Ν. Ανδρίκος)
Μάριος Σκαμνέλος, Η διδασκαλία μουσικού οργάνου στην ελληνική λαϊκή & παραδοσιακή μουσική με την συμβολή της τεχνολογίας (Επόπτρια: Μ. Ζουμπούλη)

Υποστήριξαν

Γεώργιος Ευαγγέλου, Η αναπαράσταση του εξωτικού στην ελληνική δισκογραφία των 78 στροφών (Επόπτρια: Μ. Ζουμπούλη). Υποστήριξε στις 19/12/2022